Labels

Saturday, November 8, 2014

10 SEBAB MEALSHAKES PERLU UNTUK ANAK KITA


Saya doakan pembaca blog ibu-humaira semua sentiasa di bawah payungan rahmat Ilahi. Kaya dan berjaya dunia dan akhirat. 

Anak saya Ikram dan Umar adalah antara kanak-kanak yang mengambil Mealshakes setiap hari. Dan hasilnya Alhamdulillah mereka semakin sihat dan jarang dijangkiti demam, batuk dan selsema. Sembelit jugak semakin pulih.

Sangat mudah untuk menyediakan Mealshakes untuk mereka setiap hari. Hanya campurkan 1 sudu kecil ke dalam susu mereka setiap pagi untuk melengkapkan nutrisi seharian mereka. 
Banyak sebab mengapa saya memilih Mealshakes untuk anak-anak saya. Ye lah kan, ibu mana yang tak nak tengok anak sihat sentiasa. Ini merupakan salah satu usaha saya supaya mereka sentiasa mendapat cukup zat dan kekal sihat sepanjang hari.

Jangan salah faham ye. Mealshakes ni bukan hanya untuk kanak-kanak. Tetapi jugak untuk seisi keluarga. Sangat sesuai bagi mereka yang jenis susah nak telan pil.

Hari ni saya nak kongsi 10 SEBAB MEALSHAKES PERLU UNTUK ANAK KITA.


Ramai kanak-kanak yang memilih makanan. Paling susah nak paksa makan mestilah sayur kan. Kadang-kadang lauk pun memilih. Mana lah nak dapat zat yang sepenuhnya daripada pemakanan harian.

Bukan setakat kanak-kanak, warga emas juga  bila dah sampai umur 60-an ada yang selera makin berkurangan. Jadi, sangat sesuai untuk mengambil Mealshakes ni bagi memastikan mereka mendapat khasiat yang secukupnya.SEBAB 1 : KARBOHIDRAT

Kandungan karbohidrat dengan kandungan Glisemil Indeks Rendah  dapat mengekalkan tenaga sepanjang hari.

Sesuailah dengan aktiviti harian anak-anak kita yang sangat padat. Pagi ke sekolah kebangsaan, tengah hari ke sekolah agama, petang bersukan. 


SEBAB 2 : PROTEIN

Mealshakes kaya dengan protin yang lengkap dengan 9 amino acids dan tidak mengandungi laktosa. Kelebihannya adalah dapat membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.


SEBAB 3 : VITAMIN A, C DAN E

Kandungan vitamin-vitamin ini adalah sebagai agen anti-oksida yang bertindak untuk melawan jangkitan, mengekalkan kesihatan kulit dan memperbaiki sel-sel badan. Apabila cukup nutrisi, kanak-kanak tidak mudah terkena masalah kulit sensitif dan sel-sel baru pada badan tumbuh dengan baik.


SEBAB 4 : SERAT

Kaya dengan serat yang membantu sistem penghadaman mereka. Ada sesetengah kanak-kanak yang susah nak minum air kosong. Mau nya tak sembelit kan? Jadi, dengan pengambilan Melshakes setiap hari, InsyaAllah dapat membantu kanak-kanak mengatasi masalah sembelit. 


SEBAB 5 : VITAMIN B

Vitamin B dapat membantu pelajar lebih fokus pada pelajaran mereka. Siapa yang nak anak yang lemau dan tidak bermaya semasa belajar kan? 

Jadi Mealshakes merupakan pilihan yang tepat untuk anda yang mempunyai anak-anak yang sedang belajar supaya mereka dapat memberikan perhatian sepenuhnya ke arah menjadi pelajar cemerlang. 

Selain itu ia juga dapat memelihara kesihatan sistem saraf.


SEBAB 6 : SODIUM DAN MAGNESIUM

Aktiviti harian yang padat tambahan di luar rumah dengan cuaca yang panas menjadikan kanak-kanak berpeluh dan kehilangan banyak air. Sodium dan magnesium dapat membantu keseimbangan cecair dalam badan supaya kurang rasa letih. 


SEBAB 7 : VITAMIN C

Vitamin C perlu untuk kesihatan gusi, gigi, kulit dan untuk menetang infeksi kuman. Anak-anak yang kerap dema, batuk dan selsema jugak sangat bangus amalkan Mealshakes untuk mencegah dan mempercepatkan pemulihan.


SEBAB 7 : VITAMIN A

Vitamin A ni untuk kesihatan mata. Kalau tak dijaga dari awal, kecil-kecil dah nak kena pakai cermin mata. Lebih baik di elak sebelum terkena kan?


SEBAB 9 : KALSIUM DAN VITAMIN D

Kanak-kanak yang sedang membesar memang memerlukan untuk kesihatan dan pembentukkan gigi dan tulang. 


SEBAB 10 : IRON DAN B12

Ada tak anak-anak anda selalu letih dan pucat? Hati-hati ye. Takut takut terkena anemia yang mana kekurangan sel darah merah, Iron dan B12 di dalam Mealshakes perlu untuk pembinaan sel darah merah di dalam badan.


10 sebab dan sedikit penerangan kenapa Mealshakes perlu untuk anak kita. 

Jadi ibu harus buat pilihan yang bijak untuk kesihatan anak-anak :)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Berminat untuk mendapatkan produk ini atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi saya melalui :

Facebook: Rozaida Ahmad
SMS/Whatsapp: 012-561 0924
email: idahiryns@gmail.com


*Free consultation*
*Affordable Price*
*Business Opportunity with SHAKLEE*
*Jana pendapatan sampingan atau sepenuh masa dengan Shaklee... 2, 3, 4, 5 angka....anda yang tentukan :)


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...